Fridykker mod synkronsvømmere

Fridykker mod synkronsvømmere

I September deltog Morten Rosenvold Villadsen i programmet Versus på DR. I programmet gjaldt det om at holde vejret længst muligt. Hele 3 synkronsvømmere stillede op (og fik lagt deres tider sammen) mod Mortens ene vejrtrækning. Det blev tæt løb.

Se videoen her:

-> yo, aquafans, please share this video

Om videoen – og tankerne bag dykket

I videoen holder jeg vejret i 6 minutter og 11 sekunder. Det var et sikkert dyk og jeg var meget bevidst om ikke at presse mig for meget så jeg mistede kontrollen foran rullende kameraer. Det var en stor udfordring at holde vejret under de omstændigheder hvor jeg ikke var klar over hvornår jeg skulle dykke og der skulle filmes en masse skud både før og efter med interview osv. Under omstændighederne var 6 minutter og 11 sekunder en god tid for mig. Jeg ville ikke forvente at holde vejret længere, for rullende kameraer og med en god sikkerhedsmargen.

Når jeg holder vejret prøver jeg at beskæftige mig med nogle tanker der gør at min hjerne ikke “stikker af med mig”. Som regel tæller jeg mine pulsslag og mærke at mit hjerte slår og langsommere og langsommere for hvert sekund der går, men på et tidspunkt bliver min puls så svag at den er svær at høre længere og jeg begynder istedet at lægge mærke til andre signaler fra min krop. Min vejrtrækningsmuskel begynder at trække sig sammen, og jeg tæller herefter de sammentrækninger. Du kan høre synkronsvømmerne tale om de samme “sammentrækninger i maven” i videoen.

Holde-vejret-længere2

Hold Vejret – en bog om fridykning

Vil du lære mere om fridykning kan du se på bogen ‘Hold Vejret’ der netop er udkommet i september 2014 og som er en håndbog og indføring i fridykning, der tager dig i hånden og forklarer hvordan man kan blive bedre til at holde vejret og dykke dybt.

Læs gerne mere om bogen på holdvejret.dk

Du kan nu købe bogen i alle boghandlere og i udvalgte dykkerbutikker

Klik her for at gå til forhandler:

saxo logo 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *